Hallegaard går hele terroir-vejen

”Et godt stykke vej efter at du har tænk “nu har jeg kørt forkert”, finder du Hallegaard på Bornholm. Gårdbutik, café, pølsemageri, nyt gårdslagteri,  fritgående dyr og en frittalende Jørgen samlet på et sted” Sådan introducerer Jørgen Christensen, sin Hallegaard

Hallegaard laver det hele fra bunden, økologi, tysk pølsemager tradition, gamle håndværksmæssige traditioner, ingen kemi og unødig tilsætningsstoffer, man bruger tiden til at modne. Hallegaard samler på gamle bornholmske pølseopskrifter. Hallegaard er berømt for skinker, som modner i en gammel klimastyrede bunker – langt ude i skoven. Det giver noget helt fantastiske charcuteri.

Det nye slagteri, er lige ved at blive taget i brug. Grundtankener, at dyrene skal slagtes på Bornholm og ikke som nu hvor køer og får kommer på en lang transport. Dyrene skydes på marken før de bringes til slagteriet. Så er der mindst mulig stress – godt for dyrene og godt for kødkvaliteten. Hallegaard samarbejder med Dyrenes Beskyttelse.

Slagteriet er finansieret i samarbejde med kødproducenter og aftagere samt gode venner af Hallegaard – en form for crowdfunding.

Dyrene går omkring gården, til fornøjelse for gæsterne i  gårdbutikken og cafe.

Gårdbutik og café var ved at få installeret nummersystem for at mindske sommerens kaos, hvor folk står i kø helt ud på parkeringspladsen. Udover butikken serveres også i gårdhaven.

 

 

Her er en stor røgerikapacitet, så man kan tage tiden til hjælp.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *